Om Badmintonskolen

Hvem er vi?

Idèen ble lansert av barneskole-lærer ved Melløs skole, Kjell E. Kristiansen, som sikkert mange ville kjenne igjen fra egen skolegang der :)
Kjell var leder for skolen fra 1983 til 1990, så ble ballen sendt videre til både yngre og eldre krefter...

Nå, da grunnstenen var lagt, ble konseptet videreutviklet, men telefonen sto ikke stille hos Kjell opp gjennom årenes løp.
Kjell hadde jo lang erfaring innen læreryrket og hadde mange gode råd til nye ledere av dette konseptet.

Idag er det Ivan Trakov, klubbens hovedtrener som har ansvaret for skolen, som i dag består av leder, samt utvalgte hjelpetrenere i en turnusordning.

Hva er Badmintonskolen? Badmintonskolen er første møtet for de minste med klubben vår og viser tydelig frem bredden av vår idrett. De siste årene har vi utviklet god kompetanse innenfor barneidrett og pr. i dag drives skolen på bakgrunn av et lekbetont opplæringsmønster.

Barna får ved oppstart et "pensumkort", som de får ubegrenset av tid på å vise oss at de mestrer.
Etterhvert som de mestrer de forskjellige slag, fotarbeid og grep, blir dette registrert i en database og kortet blir hullet ved det aktuelle punktet. Når alle punkter er gjennomført , blir vedkommende flyttet videre opp i vårt system.

Målgruppe:
Gruppen skal bestå av nybegynnere i alderen 7-13 +- år.
Ingen basiskunnskaper er nødvendige på forhånd.

Vi forsøker
å skape entusiasme Morsomme og varierte treninger – Alltid ha noe nytt å by på!! – premiering av spillere ved hver trening med fanfare… veldig populært!

Sosiale tiltak (avslutninger, turer) – Juleavslutning/sommeravslutning med leker for barna + evt. premiering!

Vi jobber med holdninger Oppvarming / uttøying – en naturlig del av treningen Alltid gjøre sitt aller beste på alle treninger Lov å være sint, men bare på oss selv, og bare 1 sekund på rad Oppførsel på banen Takke for kampen – også til dommeren når man har dommer

Vi gjør vårt beste i å utvikle barnas tekniske ferdigheter

Lekbetont oppvarming (triksing med ball) Innføring i tekniske basisferdigheter, som riktig grep, strak arm og siden mot nettet – se – vri – (sakse med bena/slå / riktig Grep forhand/backhand – bruke håndledd i slag, færrest mulig skritt frem til nett i backhand/forhand – starte med riktig ben i forhold til hvilken arm man spiller med.

Enkle øvelser
Fotarbeid – stigetrening med musikk – varierende mellomøvelser som oppvarming/avslutning

Regler Lære single regler Lære double / mixed regler