​EM for klubblag 18.-23. juni 2018. Bialystok, Polen

Reisebrev fra klubbens aller første start i EM for klubblag
Tirsdag 19/6
Første kampen på tirsdag var mot Lokomotiva Kosice, Tsjekkia.
Vi stilte med det laget vi følte var det sterkeste, og hadde stor tro på at vi kunne kjempe om en seier i lagkampen.
I den første kampen var det Natalie Syvertsen/Jesper Kristensen som skulle til pers. De hang godt med i hele kampen, men etter 2 gode sett ble det dessverre tap 21-19, 19-21, 14-21.
Videre var det Benjamin Nordén og Marlene Wåland som skulle spille for seier, men disse kampene ble litt for tøffe. De følte begge at de aldri kom helt i gang, og motstanden dermed fikk overtaket fra første ballveksling.
Når vi kom til Herredouble med Jesper og Benjamin var lagkampen allerede avgjort med tap, men vi gikk alle inn for å pynte på resultatet. Her ble det også litt for tøft, men i damedoublen hvor Natalie spilte med Solvår Flåten Jørgensen klarte vi målet vårt. Det ble seier til jentene med 21-15, 21-18.

Onsdag 20/6
Denne dagen var det spillefri for oss da vi kun var 3 lag i puljen. Vi gjennomførte derfor kun en treningsøkt i oppvarmingshallen før vi gikk inn og så noen kamper med analyseøyne før torsdagen. Resten av denne dagen ble det sosial teambuilding.

Torsdag 21/6
Den siste lagkampen skulle vi opp mot vinnerne fra 2016 og 2017 nemlig Issy Les Moulineaux BC, Frankrike. Flere av spillerne på dette laget spiller de største turneringene i verden og de stiller bl.a. med Gaetan Mittelheisser (tidligere topp 29 i mixdouble i verden og 36 i herredouble) og søstrene Stefani og Gabriela Stoeva som senest i april 2018 ble Europeiske mestere i damedouble.
Vi gikk inn i denne kampen med en innstilling om at vi skulle vise en god figur, og det gjorde samtlige.
Først ut var mixdouble med Solvår og Jesper. De spilte et utrolig bra førstesett og kjempet seg helt frem til 20-20. Der sa det dessverre stopp og det ble tap 20-22. I andre sette viste det franske laget at de hadde mer å gå på, og det ble et klart tap i andre sett.
Benjamin var neste mann ut i herresingle. Han spilte med en helt annen ro i kroppen og han fikk til et bedre spill en på tirsdag. Benjamin presset franskmannen godt i begge settene, men det ble tap 18-21, 16-21, men helt klart en godt gjennomført kamp at Benjamin som fortsatt har 1 år igjen som junior.
I damesingle hadde Marlene litt av den samme spillestilen som lagkameraten. Marlene fikk til en del av spillet som hun hadde lagt som slagplan, og når hun klarte å spille med skuldrene senket ble det en godt gjennomført kamp selv om det ble tap 17-21, 10-21.
I herredouble spilte Jesper med André Høidebraaten. Også er var planen å gå ut på banen for å ha det gøy og prøve å spille seg til så mange poeng som mulig. De fikk en litt dårlig start i begge settene, men alt i alt var det også her en god laginnsats tross tap 12-21, 19-21.
Siste mulighet til å pynte på resultatet var damedouble med Natalie og Solvår. Det ble også her en tøff kamp hvor våre jenter ikke spilte godt til tider, men spillerne fra det franske laget var tøffe å slå gjennom. Etter mye godt spill ble det også her tap. 15-21. 9-21 og dermed 0-5 i lagkampen mot de franske mesterne.

Konklusjon av dette mesterskapet må være at vi har fått mye god matching, sett mye god badminton og ikke minst fått oppleve den utrolige stemningen det er på slike mesterskap.

Fredag 22/6
Denne dagen ble det avreise til hallen for å se på kvartfinalene. Det er igjen utrolig god stemning i hallen og mange spennende kamper. Senere på fredag spilles også semifinalene da det kun er finalen som spilles lørdag.

Vi har hatt en veldig sosial tur både i hallen, men også de turene vi har vært ute og spist sammen, shopping noen og fotball VM for andre. Dette frister til gjentagelse og vi håper å få spille igjen til neste år hvor det da skal arrangeres i Luxemburg.

Alle foto krediteres Mark Phelan for Badminton Europe