UVM i Indonesia

Benjamin Norden er i Indonesia og spiller Ungdoms VM for tiden, og vi har fått følgende reisebrev fra Benjamin:

Reisen startet onsdag den 4.oktober hjemme fra Moss kl. 11 til Gardermoen. Herifra tok vi flyet videre til Amsterdam, for så å sette oss på det 16 timer lange flyet til Jakarta, Indonesia. Det tok vel litt over et døgn med reise før vi var fremme her i Yogyakarta. Og det skal sies at det var deilig å komme frem på hotellet og få lagt seg.

Det hadde blitt fredag morgenen etter, og det var vel mildt sagt en helt annen kultur å vende seg til her nede. Ris, nudler og stekt and til frokost smakte faktisk ikke så verst. Vi ble også møtt av noen veldig snille guider, som vi tydeligvis skulle få følge med resten av turen. Etter frokost var vi klare for vår første økt her nede. Dessverre ble det ingen badminton da arrangørene ikke hadde alt på stell. Den beste løsningen ble en fellesøkt på «meeting room» med litt enkle styrke øvelser. Det var vel ganske praktisk for å få i gang kroppen igjen etter den lange reisen. I kveld tar vi turen til et lokalt treningssenter, så får vi se hvordan standarden er her i Indonesia.

På treningssenteret trente alle en slags type intervall, enten sykkel eller løping. Det ble vått av svette for alle, og det var greit å vende seg til å trene i varmen. Vi avsluttet dagen sammen med middag, som vi egentlig gjør hver dag.

Lørdag var det tid for vår første trening i mainhall. Veldig spesielt å se hvordan alt i hallen var halv-klart. Men banene var satt opp og vi fikk kjent litt på forholdene i hallen, som var bra for alle regner jeg med. Det var også satt opp treningsbaner i en annen hall ved siden av mainhall som vi fortsatte treningen i etter 1 time i hovedhallen. På kvelden gikk turen igjen til det lokale treningssenteret hvor vi trente styrke denne gangen, og avsluttet med en litt kortere intervall.

Dagen etter, søndag, fikk vi igjen sjansen i mainhall og vi gjennomførte vår andre trening. Denne gangen var det mere fokus på hvordan vindforholdene var i hallen, da det var mere som var på plass. Vi koordinerte sammen og diskuterte hva som var best i forhold til slag og strategier i hallen. Det var også mer fokus rettet inn mot kamper og taktikk på treningen da kampstart er i morgen. Dette var dagens eneste trening, og vi fikk tid til mere restitusjon denne dag. Vi hadde på slutten av dagen en liten «stretching» halv-time.

Mandag er det tid for vår første kamp!!! Gruppen virker spente, og alle er innstilt på en hard kamp mot Polen, men vi er sultne på seier her. Dagen startet tidlig i forhold til de ande dagene. Vi stilte opp på innmarsj og seremoni med alle de andre landene og med selveste styreren av regionen Yogyakarta ligger i. Turen er hittil veldig morsom og lærerik, kulturen er helt annerledes og noe å vende seg til, men slettes ikke noe som stopper oss. Jeg er fornøyd og formen føles på topp, mye energi før kampen mot Polen der jeg spiller double. Treningene har gått fint, det er varmt, men veldig gøy!!

Vi taper dessverre til Polen, i en ganske dårlig kamp for laget. Det var lite energi og kampene gikk ikke som forventet. Vi taper dessverre 4-1 noe vi slettes ikke var fornøyde med, heller ikke trenerne. Senere på kvelden gikk vi igjen til kamp mot Egypt, i en langt bedre kamp. Motstanden var ikke på samme nivå, men vi har en bedre lagfeeling. Det ender med 5-0 og en bedre følelse blant spillerne. Dette betyr at vi ender som 2`er i pulje C2.

Tirsdag møtte vi derfor 2 er fra C1 i play off, nemlig New Zealand. Dette var et lag som holdt noe samme nivå som Polen. Vi spilte alle bedre kamper, selv om vi gjør alt for mange feil og dumme valg, føles det ut som vi henger bedre med her. Det ender med 0-3 tap, etter et par kamper der vi delvis var helt med og hadde muligheten til å dra settet i land.

Etter nederlaget mot New Zealand i går startet vi onsdagen med trening fra 9-10. Det har tatt tid å bli vant til varmen her nede og forholdene i hallen er også unormale. Det er en stor hall men mye vind som kan gjøre det vanskelig men etter disse lagkampene føles det ut som man har vendt seg mer og mer til forholdene. Vi spiller i dag ettermiddag mot Ungarn (tror jeg ikke avgjort enda) vi møter sterke lag denne gangen da Norge for første gang spiller om 25-32 plass.

Som dere skjønner er dette noen dager gammelt, og i ettertid spilte Norge ganske riktig mot Ungarn - en kamp som endte med tap 3-0. Deretter slo vi Sør Afrika 3-0 før det ble et knepent tap mot Finland med 2-3. Alt i alt et oppløftende mesterskap for de norske, som viser at de er på vei mot det nivået de ønsker å være på.

I dag har den individuelle turneringen startet, og det ble dessverre tap for Benjamin. Først i herresingle mot Canadiske Brian Yang, og deretter i herredouble sammen med makker Ole Herman Imseth mot Farias og Santos fra Brasil. Allerede i morgen kommer det en ny sjanse, da Benjamin og Vera Ellingsen møter et par fra New Zealand. Lykke til!

Følg utviklingen her: http://www.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=1EB05F2B-40D6-456F-...