Shuttle Time Kurs i Moss

Shuttle Time kurs 25. oktober 2017
Ivan og Tormod sertifisert til å ha badminton i skolen
Onsdag 25. oktober ble det første Shuttle Time kurset til NBF i 2017 holdt i Mossehallen med kursholder André Høidebraaten.

Totalt var det 15 deltagere fra både Østfold og Akershus som etter 5 timer kunne kalle seg «Shuttle Time Teachers». Våre egne Tormod Thorp (styremedlem) og Ivan Trakov (hovedtrener) deltok på kurset og besto med glans.

Opplegget besto av en god blanding lek og spill.
Lærerne ble først introdusert for Shuttle Time konseptet og introduksjon av Appen som er gratis å laste ned.
Videre ble det en gjennomgang av reglene og en innføring i hvordan idretten badminton spilles både i single og double.

Alle var veldig engasjerte til å få lære mye nytt og få nye ideer på øvelser/spill de kunne ta med seg tilbake til sine skoler.

Sitat fra en lærer «Det er veldig moro å få en litt annerledes arbeids-hverdag, men jeg trodde ikke jeg skulle bli så sliten».
Dette sier både at badminton er en sport man kan drive med hvis man ønsker å komme i god form, og at kurset består av mest aktivitet på bane hvor deltagerne får bryne seg på ulike utfordringer og konkurranser istedenfor å sitte i et klasserom med teori.Onsdag 25. Oktober gjennomførte NBF et Shuttle Time kurs i Mossehallen. Shuttle Time handler om å utdanne lærere til å kunne ha mer badminton i skolen gjennom organisert opplegg utviklet av det Internasjonale badmintonforbundet (BWF).

Til slutt fikk hver deltager utdelt et diplom som bevis på at de har gjennomført kurset og er sertifisert av både det nasjonale- og internasjonale badminton forbundet til å kunne ha badminton i skolen.

Det skal gjennomføres et nytt kurs tirsdag 7. november også i Mossehallen, så hvis det er noen som vet om lærere som kunne hatt utbytte av dette, så kan de ta kontakt med André Høidebraaten (Kursholder) på andre@badminton.no.

Norges Badminton Forbund (NBF) har det siste året blitt mer bevisste på å gjennomføre flere slike kurs rundt om i landet.
Hvis din klubb ønsker å nå mer ut til skolene anbefaler vi å ta kontakt med André Høidebraaten på andre@badminton.no. André sitter som koordinator for Shuttle Time og dere kan da avtale nærmere hvor og hvordan dere skal sette opp et kurs i nærheten av der dere holder til.

Målsettingen til Shuttle Time er at «Badminton skal bli den mest tilgjengelige sporten i skolene».
Hvis du ønsker å lese mer om Shuttle Time kan du klikke deg inn på linkene under. Der finner du mye om hva NBF jobber med, men også hva det internasjonale forbundet (BWF) har av planer for dette konseptet som startet i 2012 og er integrert i over 100 land rundt om i Verden.

NBF: http://www.badminton.no/utdanning/shuttle-time/

BWF: http://bwfshuttletime.com/

Facebook: https://www.facebook.com/bwfshuttletime/ (edit)

Reklame