Sesongåpning på Haugerud

Benjamin overbeviste i sesongstarten
 
Etter en lang sommertreningsperiode var det endelig klart for sesongstart denne helgen. Både U15 og U19 spillerne skulle måle krefter på Haugerud, og Benjamin Nordén satt alle konkurrentene sine ettertrykkelig på plass.
 
Benjamin har egentlig ikke satset spesielt på denne turneringen, og er stinn av trening akkurat nå. Han fikk da også en tung start på turneringen, og måtte ut i 3 sett allerede i puljespillet mot sterke Toheed Saeed fra arrangørklubben. Men Benjamin holdt hodet kaldt, vant kampen, og var senere aldri truet i den sterke turneringen. I finalen møtte han Jonas Østhassel (Kristiansand), og oppgjøret endte med en meget kontrollert 2-0 seier til «Benni».
 
Neste uke er det senior ranking i Kristiansand, men Benjamin velger å stå over denne og heller satse på Belgian Junior helgen etter. Høstens store mål er BWF Badminton World Junior Championships i Indonesia 9-21 oktober.
 
Julie Grande Ødegårdstuen gjør en av sine sterkeste turneringer hittil, og fasit ble 2 tredjeplasser.  Allikevel var hun ikke helt fornøyd etterpå, og spesielt tapet mot Emma Wåland i semifinalen i damesingle var tungt å svelge. Rikke Karlsen og Matius Wijaya gikk til semifinale imixed double. Her spilte de en meget god kamp, men tapte til slutt i 3 sett mot de senere vinnerne Macsali/Imset fra henholdsvis Bergen og Sandefjord.
 
Alt i alt må vi si at U19 klassen ser meget lys ut for MoBK i år med 4 åpenbare medaljekandidater til NM junior, som arrangeres i Kristiansand i april.
 
Også U15 spillerne våre viste tenner, selv om klasseseieren uteble. Jens Karlsen gjorde det aller best av våre. Han gikk til kvartfinale i herresingle, der han noe overraskende tapte mot Thomas Fjeldheim (Haugerud). Jens har ellers kapasitet til å vinne klassen, og kan være en gullkandidat i neste års UBM. I herredouble ble den en sterk tredjeplass sammen med makker Sander Bunes Kristensen. Guttene storspilte gjennom hele turneringen, og ingen var i nærheten av å ta like mange poeng mot klassevinnerne Bergland/Lenning (Bygdøy/Herøy) som Jens og Sander gjorde i semifinalen.
 
Kristine Grande Ødegårdstuen er fortsatt U13 spiller, men yppet seg virkelig mot de store jentene og reiste hjem med en sterk tredjeplass i double. I tillegg til dette nådde hun også sluttspillet i single, så denne jenta skal vi nok høre mer til i årene som kommer.
 
Ut over de nevnte spillerne deltok også Agnessa Pedersen, Andreas Korssund, Elias Ausen, Jonas Ruud Tuskin, Julie Kronen, Martin Enghaug, Matius Wijaya og Nora Wilskow fra Moss.

Reklame