Bronsemedaljer i Eliteserien

Etter tap mot Kristiansand i semifinalen, og seier mot Bærum i bronsefinalen, ble bronse fasiten for Moss etter Eliteserien 2015/16
Semifinale Kristiansand:
Vi var nødt til å gamble med lagoppsettet, og valgte å satse våre sterkeste kort på double kampene. Det betød at Matius Wijaya ble kastet ut i en kamp mot Jim Ronny Andersen. Matius ga alt han kunne, men tapte 2-0 i sett. På banen ved siden av spilte Christian Thode mot Mads Marum. Denne kampen hadde vi nok trodd på at vi skulle vinne, men det endte med 1-2 tap. Den tredje herresingelen ble svært jevn. Andre Høidebraaten tapte 21-19 24-22 mot eks mossespiller Nikolai Svensson.

Etter stang ut i to av herresinglene, og klart tap i begge damesinglene, sto det 5-0, og vi var dermed nødt til å vinne resten av kampene, og satse på flere vunnede sett / poeng. Men etter en svært skuffende forestilling av vår landslagsdouble Jesper og Fredrik Kristensen var kampen over, og ble stoppet på 6-0. Vi var da på vei til å vinne den andre herredoublen, og hadde også sterke kort i de tre siste kampene, men de kom altså aldri på banen.

Bronsefinale mot Bærum:
Her valgte vi å toppe single laget på herresiden, og Fredrik vant som forventet greit over Geir Storvik. Jesper tapte knepent i 3 sett mot Bård Storvik. Benjamin Nordén spilte en bunnsolid tredjesingle, og slo langt eldre og mer rutinerte Dimiter Ivanov 2-0.

I damesinglene stilte vi med Stine Andersen og Rikke Karlsen. Begge tapte, men Rikke greide å fravriste motstanderen ett sett, noe som var meget sterkt.

Deretter vant vi begge herredoublene kontrollert med Jesper/Fredrik på første, og André/Christian på andre. Når Marthe og Natalie så vant sin damedouble, var saken klar. Vi ledet 5-3, og hadde tapt to av våre tre kamper i 3 sett, og hadde dermed en ledelse vi ikke kunne miste. Kampen ble stoppet, og laget kunne juble «kontrollert» over sin bronsemedalje.

Sandefjord slo for øvrig Kristiansand i finalen, og ble Norgesmestre.

Som en oppsummering av eliteseriesesongen, må jeg si at jeg er meget tilfreds med at vi tar medalje. Siden i fjor har vi mistet både vår beste herrespiller (Nikolai Svensson gikk til Kristiansand), og vår klart beste damesingle (Cathrine Fossmo som har lagt opp). Vi har hele 4 debutanter på laget, som alle har vært viktige bidragsytere, og som kommer fra egen junioravdeling. Laget har en snittalder på 19 år, så vi har mange morsomme år i vente.

Vedlagt følger bilde.
Foran fra venstre: Rikke Karlsen, Stine Andersen, Marthe Skaug, Natalie Syvertsen
Bak fra venstre: André Høidebraaten, Benjamin Nordén, Christian Thode, Fredrik Kristensen, Jesper Kristensen, Christoffer Hamnes, Matius Wijaya
Helt bakerst: Gamlefar

I tillegg til de som er med på bildet, skal også Ronja Thorstensen ha bronsemedalje for sin innsats tidligere i eliteserien.