Strålende helg for elitelaget

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"5098","attributes":{"class":"media-image","typeof":"foaf:Image","style":"","alt":"lag1div2012web.jpg"}}]]Moss Badmintonklubb ligger etter helgens seriekamper helt i teten av 1. divisjon, og kan være på vei mot opprykk. På forhånd var helgens kamper tippet som vanskelige for vårt mannskap. Moss lå to poeng bak tabellteten som bestod av Vestre Aker og Hamar/Rykkinn. Begge disse lagene hadde 26 poeng, mens Moss hadde 24. Moss møtte Asker i sin første kamp, på papiret et lag med svært sterke jenter, men noe mer overkommelig nivå på herrespillerne. Pga skader, var Asker noe skadet på jentesiden også denne helgen, hvilket klart favoriserte Moss. Med solid spill kunne vårt mannskap cruise inn til en enkel og overbevisende 9-1 seier. Sterkest fremstår nok Marthe Skaugs seier over U19 landslagsspilleren Anne Klyve - meget imponerende. Samtidig med vår egen kamp, møttes også tabell lederne Vestre Aker og Hamar/Rykkinn til innbyrdes kamp. Kampen endte uavgjort, og det ble dermed poengdeling, hvilket også var et bra resultat for Moss' del. I lagkamp nummer to denne helgen møtte vi Hamar/Rykkinn, en kamp der Moss hadde kniven på strupen i forhold til avansement på tabellen. Nikolai Svensson startet meget sterkt i første herresingle mot Geir Storvik, og var svært nær å stå for et kjempeskrell. Han tapte med knapp margin - 21-19 i tredje og avgjørende sett. I de to neste herresinglene vant Jesper Kristensen og Fredrik Kristensen hver sin kamp relativt enkelt, og dermed 2-1 til Moss før damesinglene. Marthe Skaug spilte igjen solid, og vant enkelt mot landslagskollega på U17 landslaget, Sigrid Sund. Marthe har slitt litt mot Sigrid i de siste møtene dem imellom, men denne gangen var hun helt overlegen. Også Natalie Syvertsen vant enkelt 2-0 i sett, og Moss var med dette i førersetet i lagkampen. Herredoublene endte med en seier til hvert av lagene, mens Moss vant damedouble. Stillingen i lagkampen var dermed 6-2 før mixed doublene, hvilket var i overkant av hva som var forventet på forhånd. Dessverre sviktet begge våre mixed doubler da det gjaldt som mest, og lagkampen endte "bare" med seier 6-4. Disse resultatene innebærer at stillingen i toppen av 1. divisjon nå er slik: Vestre Aker 32 poeng (74-26) Moss 31 poeng (73-27) Hamar/Rykkinn 29 poeng (66-34) Antall vunnede/tapte enkeltkamper i parentes bak poengen. Alle lagene har 4 kamper igjen av sesongen. Dersom Moss skulle vinne 1. divisjon, vil de muligens måtte spille kvalifisering mot det laget som ble nest sist i årets eliteserie. Dato for kvalifiseringen fastsettes senere. Forhåndsomtale: Elitelaget spiller viktige kamper denne helgen, og trenger 6-8 poeng for å henge med i toppen. Vi møter Asker og Hamar/Rykkinn.
Lagserie
Lagserie Senior