Frölundaspälen 2009

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"4744","attributes":{"class":"media-image","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"230","height":"307","alt":"jarlefrolunda09.JPG"}}]] God innsats av flere norske spillere i Gøteborg i helgen. MoBK var representert i to finaler. Jarle (bildet) vant HDB sammen med sin svenske makker, og Marthe Skaug og Finn Moen  spilte seg helt frem til finalen i MDU13. Se komplette resultater her Jarle Grefslie stod altså for den eneste mosseseieren denne helgen, da han sammen med sin makker Oskar Jakobsson fra arrangørklubben Västra Frölunda vant HDB. Finalen ble lang og spennende, og seieren ble til slutt halt i land med sifrene 23-21 24-26 21-18. Finn Moen og Marthe Skaug spilte flere gode kamper denne helgen, og endte til slutt som nr. 2 i turneringen. Finalen ble jevn, men vårt par lå hele tiden litt bak, og seieren må således kunne sies å være fortjent. Settsifre: 21-14 23-21. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"4746","attributes":{"class":"media-image","typeof":"foaf:Image","style":"","alt":"finnogmarthe.JPG"}}]] I MDU15 hadde vi to par i semifinalene, men både Jesper / Marie Wåland (Kristiansand) og Fredrik / Maria Stenrud (Frogner) tapte dessverre. Begge par har imidlertid all grunn til å være fornøyde med egen innsats - tapene kom etter jevne og gode kamper. Marthe og Linn Stenrud (Frogner) spilte seg frem til semifinalen i DDU13, men fikk seg her en ordentlig leksjon av svenske Sjörén / Runesson. Tapet ble på hele 21-8 21-5, og det var ikke så mye som stemte for våre jenter i denne kampen. Ellers skal det nevnes at Jesper gjør en ny sterk turnering i herresingle. Som eneste mossing når han kvartfinalen i single. Her møtte han Jesper Jakobsson, og måtte se seg slått med relativt klare sifre. Stine Andersen leverte sin beste turnering noensinne, og spilte seg frem til kvartfinalen. Her tapte hun en lang og jevn kamp, men skal ha honnør for ALDRI å gi opp. Settsifre: 21-15 5-21 16-21. Alexander Hansen og Fredrik Kristensen nådde kvartfinalen i herredouble U15, og Natalie Syvertsen vant sin pulje i DSU15, men tapte senere mot Maria Stenrud (Frogner). Moss endte på 5. plass på listen over de beste klubbene i turneringen, noe vi aldri har vært i nærheten av tidligere. Øvrige deltagere fra Moss: Even Gamst, Robin Thorstensen, Natalie Grefslie, Ronja Thorstensen. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"4745","attributes":{"class":"media-image","typeof":"foaf:Image","style":"","alt":"marteogmatius.JPG"}}]] En fantastisk hyggelig bekjentskap var 8-årige Matius Wijaya fra Horten, som reiste sammen med oss denne helgen. En helt utrolig teknikk og et stort blikk for spillet førte ham helt til finalen i en knallsterk U9 klasse i Sverige. Finalen endte med et knepent nederlag, men tatt i betraktning at Matius er U9 spiller enda ett år, er dette oppsiktsvekkende! Generelt sett vil jeg si at de mest rutinerte spillerne våre ligger over gjennomsnittlig nivå. Det mangler enda litt på nivået til de beste, og ikke overraskende ligger forskjellen her på evnen til å klare å spille sikkert, uten feil, over tid. Det var hyggelig at hele 7 norske klubber var representert i turneringen. Vi begynner å gjøre oss bemerket! Løpende oppdatering: Søndag Kl. 16.00: Jarle vant en lang og spennende finale i HDB sammen med sin svenske makker. Vi gratulerer!! Marthe og Finn tapte en like jevn finale i MDU13, og endte dermed på 2. plass. Kl. 14.48: Matius tapte dessverre finalen, men han spilte utrolig bra og imponerer mang en trenere og lagledere med sitt talent. Kl. 14.06: Marthe og Finn vant semifinalen og finalen starter kl 15.30. Kl. 14.00: Begge mixdoublene i U15 tapte etter meget godt spill. Matius vant semifinalen i HSU9 og er klar for finalen. Kl. 13.55: Marie og Maria tapte 2-0. Marthe og Linn tapte også. Matius har vunnet gruppen sin. Kl. 10.43: Marie tapte dessverre singelen 24-22 i 3. sett. Jesper tapte klart i sin single. Kl. 09.33: Marthe og Finn er i semifinalen i mixeddouble, Jesper og Marie vant også og er nå i semifinalen. Kl. 08.46: Finn tapte kvartfinalen i herresingle i går. Kl. 23.15: Marthe og Finn er i kvartfinalen. Stine og Robin tapte. Fredrik og Maria får w.o. mot toppseedede svensker i morgen tidlig og er i seminfinalen. Tipper mossespillerne sover godt når de vel treffer senga etterhvert. Lang dag, med mange kamper....lykke til i morgen fra sekretæren her hjemme... Kl. 21.57: Marthe og Linn er i semifinalen i damedouble, Jesper tapte herredouble med sin svenske makker. Alexander og Fredrik tapte mot toppseedede svensker. Maria og Fredrik er i kvartfinalen i mixeddouble. Kl. 20.37 Stine tapte sin kvartfinale jevnt. Nå har doublene begynt.... Kl. 20.35 Jesper vant også sitt sluttspill og skal spille kvartfinale i morgen. Kl. 20.00 Alle U15 guttene er videre til sluttspill og Natalie vant sluttspill. Kl. 15.50 Jesper og Alexander vant hver sin single og Fredrik vant på w.o. Kl. 15.10 Marthe vant enda en single, Natalie vant på w.o. og Robin tapte mot han som er nr 2 i Sverige. Kl. 13.40 Alexander og Fredrik tapte hver sin single, Jesper vant sin. Jarle tapte 22-20 i tredje sett. Kl. 12.35 Marthe vant 21-19 i tredje sett mot en god svensk U11 spiller. Kl. 11.55 Dessverre har vi nå hatt en runde med flere tap. Robin, Natalie og Ronja tapte sine singler. Jarle har vunnet to singler. Kl. 11.24 Marthe vant sin første singlekamp 2-0 i sett. Kl. 10.00 Robin vant sin første kamp. Lørdag kl. 09.20 Mossingene er i gang - det blir en lang dag i hallen, med kamper fra tidlig morgen til seint på kveld. Stine er i kvartfinalen i DSU11, Natalie vant på wo og Ronja tapte i to sett i sin single.
Turnering