Oslo Cup 2009

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"4702","attributes":{"class":"media-image","typeof":"foaf:Image","style":"","alt":"steinar011208.JPG"}}]] Steinar tok en ny dobbeltseier i eliteklassen på Bygdøhus denne helgen. Deltagelsen var imidlertid meget tynn - ingen av de beste norske (utenom Steinar) ville / kunne / fikk lov til å stille opp. Oppdatering fra turneringen: Søndag: Steinar vant enkelt i både single og double. "Det skjer nesten aldri at jeg innkasserer seieren på forskudd, men denne helgen gjorde jeg det", sier Steinar. Han avga ingen sett på veien mot finalen. Her møtte han Erik Magnus Hauan fra Bygdø, og kampen endte med seier 21-12 21-16. "Jeg gjorde det som var nødvendig, men var egentlig mest opptatt av ikke å slite ut makkeren min før doublefinalen", uttalte vinneren etter kampen. I herredouble skulle Steinar nemlig spille med nevnte Hauan, og motstanderne var et av de aktuelle doubleparene på det norske seniorlandslaget, Matz Menkin og Jonas Christensen. Steinar og Erik Magnus skulle komme til å vinne enkelt, noe settsifrene 21-12 21-14 sier mye om. Lørdag: Steinar er klar for 2 semifinaler, og hadde ingen problemer i de innledende kampene i single og double. I mixed ble det derimot tap i kvartfinalen. Forhåndsomtale: Steinar Klausen er stor favoritt i alle tre kategorier når han stiller opp i Oslo Cup denne helgen. Under normale forhold vil ha møte svært liten motstand i single, og bør vinne relativt enkelt. I double spiller han med sing gamle romkamerat fra tiden i Danmark - Erik Magnus Hauan. På papiret ser også denne klassen meget middelmådig ut, og det nest beste paret bør være U17 spillerne Jonas Christensen og Matz Menkin. Paradoksalt nok er dette p.t. en meget aktuell doublekombinasjon på det norske seniorlandslaget. Det forteller nok mer om at vi som badminton nasjon har kommet i et voldsomt uføre enn om kapasiteten til de unge Bygdøspillerne (som for all del er gode i sin klasse, men som vil falle helt gjennom på internasjonalt seniornivå). Mixed double er en kategori Steinar spiller meget lite. Når han allikevel velger å stille opp, er det for å få mest mulig ut av helgen - han trenger å spille mye badminton nå etter det turbulente bruddet med landslagssjefen. Makker er samboer Jeanette Svendsen, og vi tillater oss å ha stor tro på paret. Eneste motstander som muligens kan gi dem kamp, er Bergland / Skjønhaug (Sandefjord / FB-70 :-)...) Se resultatservice her
Tags: 
Ranking
Steinar Klausen

Reklame