EM for lag i Nederland

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"4536","attributes":{"class":"media-image","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"443","alt":"img_4546.jpg"}}]] Steinar ankermann på A-landslaget. Søndag i forrige uke reiste hele det norske A-landslaget til Nederland for å spille Europamesterskapet for lag. Steinar Klausen fra Moss er ankermann på laget, og må finne seg i å bære et stort ansvar nok en gang. Oppdatering torsdag: Norge møter Estland. Følg utviklingen i Norges kamp her. Nytt tap for Norge. Steinar tapte sin single mot Raul Must, mens han sammen med Hallstein Oma halte i land en meget jevn double. Hallstein vant også sin single, men de øvrige kampene endte med tap. Dermed endte lagkampen mot Estland med tap 3-2. EM er dermed over for denne gang for de norske spillerne. Da har lagoppstillingen kommet, og den ser slik ut: Steinar Klausen - Raul Must (nr. 96 i verden, betydelig foran Steinar) Hallstein Oma - Tauno Tooming Marius Fartum - Rainer Kaljumae Klausen/Oma - Mangel/Kaljumae Fartum/Christensen - Maiste/Kuuts Kampene til Norge starter kl. 14.00 i dag, og lagoppstillingen er enda ikke offentliggjort (kl. 07.50). Dagens motstander er Estland, som tidligere i uken slo Ungarn med 3-2. Med et godt resultat i dag (4-1 eller 5-0) har dermed Norge sjansen til å kapre 2. plassen i pulja dersom ikke Ungarn tar poeng fra Tyskland, hvilket er svært lite sannsynlig. Onsdag Steinar vant begge sine kamper, og gjorde dermed jobben sin mot Ungarn. Dessverre tapte Norge alle de tre øvrige kampene, og dermed ble resultatet 3-2 til Ungarn. Kristof Horvath er ranket bak Steinar på verdensrankingen, og seieren var derfor "oppskriftsmessig". Ikke desto mindre er det sterkt å prestere når det gjelder som mest. Steinar og Hallstein vant også sin double med klar margin mot Horvath / Pusztai. Dessverre tapte altså både Hallstein Oma og Marius Fartum sine singler, og Erik Rundle / Jonas Christensen tapte sin double. Dermed altså: 3-2 til Ungarn. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"4528","attributes":{"class":"media-image","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"202","height":"258","alt":"Steinar ankermann p\u00e5 A-landslaget"}}]]Tirsdag Tap for Steinar og Hallstein, og 5-0 til Tyskland. Også de øvrige norske har tapt sine kamper, og stillingen i landskampen er dermed 4-0 til Tyskland når Steinar og Hallstein skal starte på sin herredouble. Joppien ble flere nummer for stor i dag, og Steinar tapte dessverre kampen 21-14 21-16. Steinar ledet 11-7 til pause, og hadde a14, men tapte første sett 21-14. Joppien har også tatt kommandoen i 2. sett, og leder 11-8 til pause. Lagkampen starter kl. 10 i dag, og dere kan følge utviklingen poeng for poeng (trykk på ”Live score”) her: http://www.tournamentsoftware.com/sport/teammatch.aspx?id=18141&match=40 For øvrig nevner vi at Norge møter Ungarn i morgen og Estland på torsdag før sluttspillet til helgen. Vi kommer tilbake med mer informasjon. Se finalen på World of Badminton-TV. Skulle Norge med Steinar i spissen komme til finalen i EM for lag, så kan du se finalen live på internett. Uansett, så har du nå muligheten til å få de største turneringene direkte hjem i stua via wob.tv. Forhåndsomtale: Forventningene til laget er relativt små denne gang, da mannskapet er rekordungt. To av de presumptivt beste spillerne til Norge har nemlig takket nei til videre spill på det norske landslaget. Bakgrunn: For ca. 1 år siden ble det besluttet at Gerben Bruijstens – tidligere toppspiller og nå en av de mest attraktive trenerne i Europa – skulle ansettes som ny norsk landslagssjef. Hele strukturen på toppidrettssatsingen i Norge ble besluttet lagt om, og det var et samlet badmintonting som stod bak avgjørelsen. Undertegnede satt i den gruppen som arbeidet frem forslaget til ny plan for toppidrettssatsingen i badminton Norge, og et av kravene som ble stilt her, var at alle våre toppspillere skulle bo og trene sammen i Oslo. Vi hadde på forhånd gjort grundige undersøkelser rundt temaet, og bl.a. sett hva de andre landene som har lyktes med slike satsinger hadde gjort. Samtlige av de vi snakket med hadde kraftsamlet sine spillere og trenere/støtteapparat på ett sted. Vår nye landslagssjef – Gerben Bruijstens – var også helt klar på at dette var måten å jobbe på. Imidlertid skulle det vise seg at to av våre beste spillere ikke ønsket å flytte hjem. Selv om vi hadde håpet å unngå dette, var vi jo forberedt på at det kunne komme til å skje. Beskjeden til disse har vært helt klar: Flytt hjem, eller anse dere som uaktuelle for det norske landslaget. Noen har altså valgt det siste, mens Steinar Klausen har valgt å bo og trene i Oslo, og resultatene hans i det siste beviser vel at det har vært klokt! Tilbake til EM for lag: Norge møter Tyskland i den første kampen, og Tyskland har etter hvert blitt en av stormaktene i Europa. Hver lagkamp består av 3 herresingler og 2 herredoubler. Steinar skal spille 1. herresingle, og møter den meget sterke tyskeren Bjørn Joppien. Joppien er for tiden ranket som nr. 42 i verden, og er absolutt innenfor rekkevidde for Steinar i den forman han viser nå om dagen, men han må spille opp mot sitt beste. I tillegg skal Steinar spille double sammen med Hallstein Oma fra Bergen – Steinars kvartfinalemotstander i NM for en drøy uke siden. De to har spilt mange internasjonale turneringen sammen i år, og de møter i dag Kindervater / Hopp – en sterk kombinasjon med flere internasjonale fremganger på merittlisten.
Steinar Klausen