Ranking U17 og U13 – Horg 1-2 okt 05

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"4598","attributes":{"class":"media-image","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"443","alt":"fredrik-niko.jpg"}}]] Fredag den 30/9-05 reiste 3 spente spillere fra Moss Badmintonklubb til Horg – like syd for Trondheim – for å delta på årets første rankingturnering for U17 og U13 spillere. André Høidebraaten skulle forsvare MoBK’s ære i U17, mens Nikolai Svensson og Fredrik Bunes Evensen var våre representanter i U13. Gjennombrudd for André Høidebraaten Natt til lørdag gikk brannalarmen på hotellet vårt, så det var mange trøtte ansikter når vi sto opp kl 06.45 lørdag morgen. Kampene startet lørdag kl. 09.25, og først ut av våre var André, som møtte Truls Krømke fra Sandefjord – en spiller han aldri hadde slått før. Krømke, rangert som nr. 13 i Norge før turneringen, fikk seg en skikkelig ”nesestyver”. André styrte kampen fra første ballveksling, og vant enkelt – 15-10 / 15-6. André er selv rangert som nummer 30 i Norge, og i neste kamp møtte han Christer Fartum – nr. 14 i Norge. Den kampen ble langt jevnere, men André viste styrke i slutten av begge settene, og vant 15-12 / 15-13. Siste kamp i puljespillet var mot Petter Svendsen, på forhånd rangert som nr. 12 i Norge, og regnet som favoritt til seieren i puljen. André sto med lua i hånda i hele første sett, og det måtte en ”tordentale” til fra treneren før han våknet. Storspill i de to siste settene medførte seier også i denne kampen 8/15 / 15-12 / 17-15, og dermed puljeseier. Imponerende! André ble nok litt utladet etter denne strålende innsatsen, og mangler dessuten litt rutine på det å vinne så mange viktige kamper i en og samme turnering. Det ble derfor tap i 1/8-dels finalen mot Ørjan Rørmoen fra Sandefjord. Rørmoen er rangert som nr. 10 i Norge, og vant som han ville – 15-9 – 15/5 mot vår mann. Uansett – André har gjort sin beste turnering hittil i karrieren, og kan vente seg et skikkelig løft på rankinglistene! André spilte også double med sin faste makker – Christoffer Lauritzen, DFI. De vant sin første kamp mot Stanghov/Arnfinnsson, Hamar. Guttene våre styrte hele kampen og var aldri truet. I kvartfinalen ventet Withers/Krømke, et par de absolutt burde være på høyde med. Det var de da også, men det sviktet litt i de avgjørende ballvekslingene i begge sett, og dermed tap 17-15 / 15-11. Nikolai og Fredrik dominerte U13 Nikolai Svensson vant enkelt sine kamper i puljespillet. Tormod Fauske Tho fra Pillarguri ble slått 15-2 / 15-7, og Simen Falkenhaug gikk av banen med tap 15-5 / 15-6. Fredrik Bunes Evensen hadde havnet i den desidert sterkeste gruppen, og fikk flere tøffe kamper. Han startet mot det som senere skulle vise seg å bli puljevinneren – Johannes Hagen fra Pillarguri. Dette var Fredriks debutkamp på dette nivået, og nervene lå nesten utenpå gutten som tapte første sett med klare 15-5. I andre sett hadde han fått ristet av seg det verste, og var absolutt på høyde med Hagen selv om det ble tap 17-14. Senere ble det seier mot Steinar Mølmann Lervik fra Klæbu – 15-6 / 15-12 – og tap mot Jacob Heiring Johansen fra Kolvereid – 15-13 / 15-11. Alt i alt: En meget god single debut av spilleren som ikke har spilt badminton i mer enn ett år. Lørdag kveld spilte Nikolai kvartfinale mot Jacob Heiring Johansen, Kolvereid. ”Nikko” var urolig for denne kampen på forhånd, og spillet bar preg av det i begynnelsen av kampen. Etter hvert kom imidlertid tryggheten tilbake, og han vant kampen komfortabelt i to sett. I semifinalen møtte Nikolai Jann Menkin, Bygdøy, og fikk uventet hard motstand. Menkin vant første sett 15-11, og ble med det den eneste som tok sett fra mossingen i hele turneringen. Resten av kampen styrte Nikolai, og vant de to siste settene 15-9 / 15-8 – finalen stod for døren! Her møtte han Johannes Hagen fra Pillarguri – Fredriks overmann fra de innledende kampene. 1. sett ble lett match, og endte med seier 15-5. 2. sett ble dominert av en rekke feil fra Nikolai sin side, og med disse feilene inviterte han Hagen inn i kampen igjen. Etter en triller vant Nikolai settet med sifrene 17-16. Det var imponerende å se hvilken ro gutten bevarte på slutten av dette jevne settet – man skulle tro han var 22 år, ikke 12…. Helt sjef! I double møtte Fredrik og Nikolai tøff motstand allerede i første kamp, men Hoff/Tho fra Pillarguri ble slått oppskriftsmessig 17-16 / 15-12. Etter kampen fikk guttene klar beskjed om at spillet og innsatsen måtte heves betraktelig før neste runde dersom de skulle kunne påregne videre avansement. Det viste seg senere at det presumptivt beste paret i puljen – Westermann/Johansen, Kolvereid – måtte trekke seg pga skade. Våre gutter gikk dermed videre til finalen, som gikk søndag formiddag. Her møtte de Menkin/Haakens, Bygdøy/DFI, og kampen ble preget av store variasjoner i kvaliteten på prestasjonene. Vi tapte kampen 15-8 / 8-15 / 13-15, men vant 2. plassen – et meget godt resultat når vi tenker på at denne kombinasjonen er helt nykomponert. Disse to gutta kommer til å løfte seg vesentlig når samspillet sitter. Som en oppsummering av den sportslige delen av helgen, må det kunne sies at MoBK plasserte seg selv ettertrykkelig på kartet med disse prestasjonene. Vi hadde en av de minste spillergruppene i turneringen, men til gjengjeld en av de beste. Og – vi skal bli enda bedre!!! Løpende oppdatering kl 14:01 - 02.10.05: Nikolai Svensson vant finalen 15-5 17-16 mot Johannes Hagen fra Pillarguri. Spennende 2. sett da Niko begynte å gjøre feil. Men han holdt hodet kaldt og vant 2. sett med minste margin, 17-16. KJEMPE BRA! kl 13:07 - 02.10.05: Tap 15-13 i 3. sett i finalen i double for Fredrik og Nikolai. Spiller bra men er kjempe dårlig på serve og retur. Her må det trenes mye mer! kl 12:03 - 02.10.05: Niko er i finalen i single. Vant 3 sett over Mats Menkin! Kjempe bra! Nå gjennstår det 2 kamper, finale i double Fredrik og Nikolai, og finale i single med Nikolai!Heia Moss kl 10:11 - 02.10.05: Nikolai våknet med et vondt kne, og halter. Vi håper han blir bedre etter oppvarming, men akkurat nå er det hele litt usikkert. Årsaken er at han falt under oppvarming i går formiddag, og fikk en vridning. Merket ikke så mye til det i går, men etter natten - når kneet hadde blitt skikkelig kaldt - var det vondt. Resultater fra lørdagen. Lørdagen: kl 21:55 - 01.10.05: Etter 12 timer i hallen, mange kamper og mange svette t-skjorter er første dag av Horg Ranking over. Mossespillerne var i aksjon helt til kl 21 i kveld og måtte dra rett fra hallen og til Kroa på Lundamo hvor det var felles Tacoaften for spillerne, noe Nikolai, Fredrik, André og ikke minst lagleder Tor Egil satte stor pris på. Fortsatt svette men vesentlig mindre sulten reiser spillerne nå tilbake til hotellet for dusj og kveldssang fra lagleder og gjør seg klar for morgendagens kamper. André er godt fornøyd med dagens prestasjon, og Tor-Egil sa at det fort kunne blitt seier til André og hans makker hvis de bare hadde hatt litt mer erfaring og rutine fra slike jevne og spennende sluttspillkamper. Måtte tilslutt se seg slått med sifrene 17-15 15-12. synd, men som sagt…STRÅLENDE turnering av André. Nikolai skal i morra kl 11, spille semifinale i single. Her håper vi selvfølgelig på avansement men en semifinale er en god prestasjon for unggutten som enda har mange turneringer igjen. Lykke til! Fredrik og Nikolai skal kl 12 på søndag spille finalen i double, kjempe bra av treningskameratene fra Moss, og en andre plass i ranking u13 (prøve-ordning) er en utrolig bra prestasjon, men de går naturligvis for seier! Vi krysser fingrene! GoGo! Vi skal fortsette oppdateringen i morra. Lagleder Tor-Egil skal smøre og pleie sin sms-finger i kveld og sørge for at du blir oppdatert på det siste også i morra. Takk for i kveld, og la søndagen bli like spennende og suksess-rik for Mossbk som dagen i dag. De unge spillerne i Moss er på god vei til sine målsetninger om medaljer i UBM i år. ;) kl 20:35 - 01.10.05: André er ute av double. Tapte mot Krømke og Withers 17-15 15-12. Bra spill - STÅRLENDE turnering av André kl 18:46 - 01.10.05: André er ute av single. Tapte 15-11 15-5 mot Ørjan Rørmoen fra Sandefjord. Greide ikke opprettholde sitt gode spill fra tidligere i dag. kl 17:26 - 01.10.05: Niko og Fredrik er i finalen i double. André og Christoffer er i kvart i double. André er i lille kvarten i single. kl 16:58 - 01.10.05: Niko er i semifinale... kl 14:28 - 01.10.05: Fredrik tapte etter en heroisk innsats. Han har spilt kjempe bra, og mangler bare litt mer rutine! André og Niko har vinnet puljene sine... Vi ønsker våre spillere André Høidebraaten, Nikolai Svensson og Fredrik Bunes Evensen lykke til i helgens turnering! Vi håper på en oppdatering her på web på lørdagskvelden og resultater og bilder innen mandagskveld. Etter en god sesongstart i Slagen, håper vi at Mossbk også blir lagt merke til i Horg. Oppmann for turneringen er vår rutinerte og solide Jørn Hafsten. Lagleder Tor Egil er også med på turen til trøndelag. Den 25/09 la vi ut trekningen til Ranking Horg 05, nå er det kommet en ny trekning (28/09).
Tags: 
Uncategorized

Reklame