Powergirls i Kristiansand

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"4600","attributes":{"class":"media-image","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"443","alt":"powergirlskrsand.jpg"}}]] Den 7 – 9 oktober intog 13 st powergirlsjenter badmintonsenteret i Kristiansand. Efter en lång resa på fredagen blev det läggdags tidigt för att orka upp klockan 8 på lördagen till frukost och träning. Träningen hölls av en av Norges bästa kvinnliga badmintonspelare, Helene Abusdal, och alla väntade med stor förväntning på träningen. Lördag Träning kl 10 – 13 med Helene Abusdal Helene började med att berätta om sig själv och vi fick möjlighet att ställa frågor. Efter uppvärmingen blev det serveträning, alla som var där vet nu att racketrörelsen ska forma en cirkel då man servar. Sedan fortsatte träningen med clear och alla fick en privatlektion av Helene. Träningen avslutades med att kjæresten til Helene dök upp, Jim Ronny Andersen. På förhand visste vi att de två skulle spela uppvisningsmatch för oss, jentene hade gjort plakater som det stod ”Heia Helene” och ”Jim Ronny er sØt” på. Så heiade alla jenter på Helene och alla gutter (jag och Brynjar) på Jim Ronny. Under kampen kunde vi avbryta för att ställa frågor om varför Helene f.eks. försökte att slå mycket på Jim Ronnys backhand och varför det bara var Helene som löpte. De bägge spelarna gjorde en god pedagogisk jobb och förklarade gott för publiken svaren på frågorna. Efteråt var dem min tur att spela mot Jim-Ronny, trots allt hejande från Moss-supportrar hade jag inte chans och lämnar därför detta stycke utan kommentarer. Lunch 13-14 Föräldrarna som var med på turen fick ansvar för alla måltider, frukos, lunch och middag. Vi fick låna köket i senteret och fick utmärkt service av kökspersonalen (föräldrarna). Powergirlsmästerskap 14 – 17 Historiens första powergirlsmästerskap avgjordes denna dagen. De 13 spelarna delades i 3 grupper där de 2 bästa i varje grupp gick vidare till slutspel. Efter många jämna kamper stod Jessica HØidebraaten som vinnare, ett stort grattis till dig och alla andra gott kämpande spelare. Middag och sångstund Middagen som serverades var gryträtt och ris, det smakade bra med mat efter mycket fysisk aktivitet i hallen. Efter en tur till Ica för att köpa godis väntade kvällens höjdpunkt, lek och sångstund. Brynjar hade med gitarren och vi samlades i ring för sjunga några sånger bl.a. fick vi höra en sorglig sång om en docka som var hos läkaren och en annan schlager om en nektergal i californien. Kvällen avslutades med fråge-lek och godis-spising. Söndag På söndagen väntade frukost klockan 08:30. Därefter var det träning i 2 timmar med fokus på fotarbete efter gårdagens teknik-akt med Helene. Trots en ganska tuff lördag verkade alla pigga i benen under träningspasset. Efter lunch var det dags att vända tillbaka mot Moss. Tack alla som var med för en lyckad helg. Helene och Jim-Ronny ni gjorde en väldigt bra jobb, det betydde jättemycket för oss att ni var där! Fler bilder her Er det mange som sliter med å lese svensk så spØrr Christina om hjelp, hun er god på det. Har någon digital-bilder från turneringen så tar jag gärna dem på mail eller cd för att lägga ut på nätet. FrontIMG_0219IMG_0222IMG_0223IMG_0225IMG_0226IMG_0228IMG_0230IMG_0231IMG_0232
Tags: 
Uncategorized

Reklame