UBM Sandefjord 2005

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"4588","attributes":{"class":"media-image","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"443","alt":"ubm3.jpg"}}]] Helgen 11. – 13. mars var Sandefjord Badmintonklubb vert for årets utgave av Ungdommens Badmintonmesterskap – det uoffisielle norgesmesterskapet for klassene U15 og U17. Sandefjord leverte som vanlig et meget godt gjennomført arrangement. U15: Her var det opp til Eirik Sandbæk og Eline Owe å forsvare mossefargene. Eline var sammen med doublemakker Synne Lund fra Grong medaljekandidat i doubleklassen. Første kampen mot Hagen/Hagen, Pillarguri vant jentene uten særlige problemer. I kvartfinalen ventet større utfordringer i Tang/Teistung, Hamar. Her åpnet Synne og Eline famlende og gjorde mange enkle feil, noe som førte til at første sett ble tapt med 6-15. I andre sett var det derimot to jenter som kom på banen med en helt annen innstilling. Her skulle det vinnes! Ting ble snudd helt på hodet og nå var det Synne og Eline som vant settet med 15-6. Dermed måtte tredje og avgjørende sett til. Jentene kom her bakpå til å begynne med, men satt så inn en flott spurt. På stillingen 11-11 var det en tydelig stillingskrig. Et par enkle feil fra Synne og Eline brakte hamarjentene foran med 13-11. Og til slutt, dessverre, så var det paret fra Hamar som kunne strekke hendene over hodet etter å ha vunnet tredje sett 15-11. Et bittert tap for Eline og makker Synne! I damesingel presterte Eline personbeste da hun gikk videre fra innledende pulje etter å ha blitt nr. 2 der (det ble spilt toer-pool). Hun måtte dog strekke våpen i 16-delsfinalen mot Lotte Moe, Herøy. Men det var oppløftende singelspill fra Eline hele veien. I herresingel hadde Eirik Sandbæk kommet i en overkommelig pulje uten seedede spillere. Tross i tidvis godt spill måtte Eirik se seg slått i samtlige tre kamper. I double spilte han sammen med ny makker i Thomas Elvedal, Horg. I første runde møtte de Buseth/Foss, Klæbu. Et par som var mer samspilte enn sine motstandere. Eirik og Thomas spilte også litt for lite skarpt til at det helt gikk veien i denne kampen. Med tap 7-15, 6-15 var de ute av turneringen. Den store spilleren i U15 klassen ble Marius Fartum fra Haugerud. Etter meget godt spill gjennom hele turneringen gikk han til topps i alle tre klassene og fikk dermed topp uttelling i medaljefangsten med 3 gull! Marius viste flott teknisk badminton kombinert med ett godt badmintonhode og utholdende spill. Dette er en spiller det helt klart blir spennende å følge fremover. U17: Deltagere fra Moss var her: André Høidebraaten, Aleksandra Svendsen og Marie Guttulsrød. For debutantene Aleksandra og Marie ble dette en tøff turnering. Selv om de gjorde sitt beste og stod på til siste slutt kunne de ikke forhindre tap i samtlige kamper. Men jentene lot ikke det gå utover humøret og var som vanlig alltid smilende og i godt humør. Med til historien hører det også at de i double møtte paret som etter hvert vant klassen – uhell i trekningen med andre ord! I singel hadde André kommet i en relativt tøff gruppe sammen med blant annet Petter Svendsen, Trondheim og Rune Helle, Stavanger. André kom aldri helt inn i kampene mot de to og måtte se seg slått mot to sterke motstandere. I den siste singelkampen mot Fredric Opheim Larsen, Sandefjord gikk det bedre, og André vant her en overlegen seier. I double stilte André som vanlig sammen med Christopher Lauritzen, Drøbak. De hadde fått en bra trekning, og hadde ingen vanskeligheter med å gå videre fra første runde. Kampen mot Abrahamsen/Kristiansen, Grimstad endte med seier 15-7, 15-6. I 8-delsfinalen ventet hjemmeparet Seeberg-Berggren/Sørby. Denne kampen ble en meget jevn og spennende affære. Til slutt måtte André og Christopher bite i et ytterst surt eple, da kampen endte med tap 13-15, 15-17. Med litt trening på taktikk og samspill går dette veien neste gang gutter! Dermed ble det ingen medaljer på MoBK i denne utgaven av UBM, men vi kommer sterkere tilbake! I U17 klassen er den store stjernen helt klart Hallstein Oma, Bergen. Han vant singelklassen på en meget imponerende måte og vant også doubleklassen. Men spillere som Philip H. Aarhus, Asker, Svein Gunnar Vastveit, Maren Hjelmeland, Klæbu og Maren Rasmussen, Stavanger må også tas med i sammenhengen over gode og talentfulle spillere. Alt i alt bød turneringen på et stort antall norske badmintontalenter og ekstremt mange jevne og spennende kamper. Noe som lover meget godt for norsk badmintons fremtid. Lørdag kveld var det klart for bankett hvor det tradisjonen tro ble delt ut Svein Waalands minnefond. Årets vinnere her ble Philip H. Aarhus, Asker og Ida Sandberg, Sandefjord. I tillegg ble neste års arrangør av UBM også offentliggjort. Valget falt her på Stavanger. Kortfattet resultatsammendrag: U15: Herresingel: Gull: Marius Fartum, Haugerud Sølv: Daniel Håland, Stavanger Bronse: Pål Withers, Kristiansand Christian Hveding, Mehamn Herredouble: Gull: Marius Fartum/Carl-Otto Falch Burum, Haugerud/Bygdøy Sølv: Eirik Paulsen/Daniel Håland, Riska/Stavanger Bronse: Torbjørn Nilsen/Ron Eilif Kristiansen, Berlevåg Truls Krømke/Fredrik Runsjø, Sandefjord Damesingel: Gull: Mari Helene Bøe, Sandefjord Sølv: Marthe Sandberg, Sandefjord Bronse: Ida Sandberg, Sandefjord Marianne Sund, Hamar Damedouble: Gull: Ida Sandberg/Marthe Sandberg, Sandefjord Sølv: Mari Helene Bøe/Veronika Andersen, Sandefjord Bronse: My Lan Thi Tang/Ingrid Teistung, Hamar June Skaar/Marianne Sund, Jørpeland/Hamar Mixdouble: Gull: Marius Fartum/Ingrid Teistung, Haugerud/Hamar Sølv: Fredrik Runsjø/Veronika Andersen, Sandefjord Bronse: Pål Withers/Synne Lund, Kristiansand/Grong Truls Krømke/Marthe Sandberg, Sandefjord U17: Herresingel: Gull: Hallstein Oma, Bergen Sølv: Philip H. Aarhus, Asker Bronse: Svein Gunnar Vastveit, Jørpeland Rolf Ivar Olsen, Båtsfjord Herredouble: Gull: Hallstein Oma/Finn Arne Nielsen, Bergen Sølv: Philip H. Aarhus/Rune Helle, Aarhus/Stavanger Bronse: Svein Gunnar Vastveit/Mikal Blomlie, Jørpeland/Klæbu Rolf Ivar Olsen/Morten Lund, Båtsfjord Damesingel: Gull: Maren Hjelmeland, Klæbu Sølv: Maren Rasmussen, Stavanger Bronse: Cathrine Aurdal, Kristiansand Michala Damsholt, Klæbu Damedouble: Gull: Cathrine Aurdal/Maren Rasmussen, Kristiansand/Stavanger Sølv: Iris Leinan/Lise G. Lorentsen, Mehamn/Kirkenes Bronse: Runa Næss Korshavn/Michala Damsholt, Trondheim/Klæbu Annicken Aasheim/Anne Katrine Wenaas Ribe, Sandefjord Mixdouble: Gull: Philip H. Aarhus/Maren Rasmussen, Asker/Stavanger Sølv: Mikal Blomlie/Maren Hjelmeland, Klæbu Bronse: Morten Lund/Lise G. Lorentsen, Båtsfjord/Kirkenes Rune Helle/Cathrine Aurdal, Stavanger/Kristiansand
Tags: 
Uncategorized

Reklame