Senior NM 2005

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"4586","attributes":{"class":"media-image","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"443","alt":"hpim0993.jpg"}}]] Ålesund Badmintonklubb stod helgen 4. – 6. februar som vertskap for årets Norgesmesterskap i badminton. For Moss Badmintonklubb stilte følgende spillere: Kari Bunes, Ellen Bunes, Gro Wilhelmsen, Steinar Klausen, Tor-Egil Kristensen og Jørn Lund. Adam Lanebjer var med som vannflaskefyller, mens Sander, sønnen til Kari og Tor-Egil velvillig stilte som MoBKs NM maskot. I tillegg stilte MoBK med følgende bidrag på dommersiden: Stian Sveberg, Jørn Hafsten og Kjell Kristiansen. Herresingel: Deltagere fra Moss: Steinar Klausen og Jørn Lund Her var Jim Ronny Andersen, Kristiansand storfavoritt. Vår egen Steinar Klausen var nok vell så stor favoritt til å ta sølvet, uten at gullkampen på noen måte var tapt på forhånd. Tatt i betraktning av kvaliteten på noen av spillerne i herresingel, hadde Jørn vært uheldig med trekningen. Han ble stilt opp mot Thomas Andersen, Sandefjord i første runde. Her hadde ikke Jørn en nubbesjanse, bedre ble det ikke at innsatsen til Jørn på banen var dårlig. Tap 3-15, 0-15. For Steinar sin del var veien mot finalen relativt grei da han var 2. seedet i turneringen. I første runde var det Sigve Hallager, Grong som måtte se seg slått. Sifrene ble 15-1, 15-4 i Steinars favør. I neste runde ventet Thomas Malm, Haugerud. Thomas er en god spiller han, men i kampen mot Steinar lyktedes han med veldig lite. Seier til Steinar med 15-0, 15-0. I kvartfinalen ventet Ronny Withers, Kristiansand. Withers som nok var ute etter å få et bedre resultat nå enn da de møttes i Oslo Cup. Det gikk noe bedre for den unge spilleren fra Kristiansand, men ikke bedre enn at Steinar hadde full kontroll og cruiset inn til seier 15-5, 15-4. I semifinalen ventet 3. seedede Lars-Gunnar Abusdal, Kristiansand. Selv om disse spillerne kjenner hverandre meget godt ble det aldri spennende før et stykke ut i 2. sett da Abusdal klarte å knappe inn på Steinar. Seieren var allikevel aldri truet. Steinar ble klar for finalen med seier 15-2, 15-10. At det var Jim Ronny Andersen som ventet i finalen var ingen bombe. Men Steinar har vist meget god form i det siste, så det var nok noen som trodde at han hadde en liten sjanse til å sette en støkk i Jim Ronny. Finalen ble en jevn og meget severdig affære. Steinar har etter hvert lært seg hvordan han skal spille mot Jim Ronny, og spilte en meget god kamp. Dessverre holdt det ikke helt inn, og Jim Ronny kunne hevet hendene over hodet etter å ha slått Steinar 15-10, 15-10 i finalen. Medaljene: Gull: Jim Ronny Andersen, Kristiansand Sølv: Steinar Klausen, Moss Bronse: Andrè Andersen, Grimstad Lars-Gunnar Abusdal, Kristiansand Herresingelklassen kunne vært en meget spennende, jevn og ikke minst stor klasse dersom flere av de beste hadde stilt til start. Dessverre stilte spillere som Erik Lia, Tor Christian Tallaksen, Kristian Larsen, Hans Sperre, Rene Rist og Sven Linderoth ikke til start av ulike årsaker. Dessuten burde vel også flere av de beste juniorene kjenne sin besøkelsestid selv i et NM for seniorer. Spillere som Hallstein Oma og Anders Aasheim kunne fort gjort en fin figur i denne klassen. Brødrene Lorentz og Philip Aarhus, Asker stilte begge til start i NM i år. Philip måtte se seg slått av Lars Sørensen, OBK i første runde, mens Lorentz gjorde en meget solid figur da han først slo ut Erik Rundle, Bygdøy, for så å ta seg av Pål Wilhelmsen i kampen etter. I kvartfinalen møtte han Lars-Gunnar Abusdal. I denne kampen viste Lorentz frem noe av sitt store potensial og talent. Abusdal ble skikkelig presset spesielt i andre sett. Dessverre endte kvartfinalen mot kristiansandsspilleren med tap på lik linje med hva den gjorde i NM i Moss i fjor. Damesingel: Deltagere fra Moss: Ingen Her overrasket Helene Abusdal, Kristiansand noe da hun lett slo ut Sara B. Kværnø, Grong i semifinalen. Resultatene utover det ble vel som forventet. Medaljene: Gull: Monica Halvorsen, Sandefjord Sølv: Helene Abusdal, Kristiansand Bronse: Sara B. Kværnø, Grong Gry K. Skjønhaug, OBK Herredouble: Deltagere fra Moss: Steinar Klausen/Tor-Egil Kristensen Favorittene på forhånd var nok Jim Ronny Andersen/Lars-Gunnar Abusdal, Kristiansand. Bak dem var det mange jevne par som alle kunne være med og sloss om medaljene. Steinar og Tor-Egil hadde vært rimelig heldige med trekningen. I første runde møtte de det lokale paret Walderhaug/Sperre. Her viste det seg at mossingene var et par nummer for store for sine motstandere. Seier 15-3, 15-1. I neste runde var det Storvik/Moen fra Rykkinn som stod på andre siden av nettet. Rykkinnparet bød på mer motstand for mossingene enn de hadde fått i den første kampen, men alt i alt ble det en rimelig grei seier med sifrene 15-7, 15-6. I kvartfinalen ventet det 1. seedede paret Thorsen/Moe, OBK. I første sett åpnet mossingene famlende. I tillegg spilte Thorsen/Moe ekstremt mye på Tor-Egil som enda ikke hadde blitt varm i trøyen. 1. sett endte dermed med tap 9-15. Ting snudde i 2.sett da Tor-Egil fant fram storspillet. Nå nyttet det ikke lenger å bare spille på Tor-Egil for osloparet. I et meget spennende 2. sett var det Steinar og Tor-Egil som vant 2. sett med 17-14. Dermed var det klart for 3. og avgjørende sett. Her fikk våre gutter en god start, og selv om Thorsen og Moe kom sterkere mot slutten av settet, kunne Steinar og Tor-Egil dra i land en meget gledelig og sterk seier med 15-11 i 3. sett. Meget bra gutter! I semifinalen ventet det sterke paret Rundle/Andersen, Bygdø/Grimstad. Både Rundle og Andersen er to meget gode doublespillere, og selv om våre spillere hang godt med i spillet og spilte en god kamp, var det i de avgjørende fasene av kampen hvor det skortet litt på presisjonen og det berømte hellet. Dessverre endte kampen med tap 11-15, 10-15 for våre gutter. Men meget god innsats uansett! Medaljene: Gull: J. R. Andersen/Abusdal, Kristiansand Sølv: Rundle/A. Andersen, Bygdøy/Grimstad Bronse: Klausen/Kristensen, Moss Wåland/Formo, Kristiansand/Grong Damedouble: Deltagere fra Moss: Ellen Bunes/Kari Bunes og Gro Wilhelmsen sammen med Elisabeth Hjellegjerde, Ålesund. Gro med ny makker i Cecilies skadefravær møtte god motstand allerede i første runde i Haagensen/Thyness, Trondheim/OBK. Tross i iherdig forsøk kom Gro og Elisabeth til kort og måtte se seg slått ut av turneringen med sifrene 6-15, 6-15. Ellen og Kari møtte i første kampen Skauvik/Schmidt fra Ålesund. Det lokale paret hadde ikke mye de skulle ha sagt i denne kampen, hvor søstrene Bunes tok en sikker 15-2, 15-2 seier. I kvartfinalen ventet det 2. seedede paret Halvorsen/Abusdal, Sandefjord/Kristiansand. Her hang våre jenter godt med i første sett. Dessverre holdt det ikke hele veien inn, og i andre sett ble forskjellen i tempo og presisjon litt for stor. Dessverre tap med 10-15, 4-15. Medaljene: Gull: Halvorsen/Abusdal, Sandefjord/Kristiansand Sølv: Skjønhaug/Norland, OBK Bronse: S. Kværnø/Nesset, Grong/Grimstad H. Kværnø/Berg, Grong Mixdouble: Deltagere fra Moss: Tor-Egil Kristensen/Ellen Bunes, Jørn Lund/Kari Bunes og Gro Wilhelmsen sammen med broder Pål som representerer OBK. En relativt åpen klasse hvor forhåndsfavorittene nok var Rundle/Halvorsen, Bygdøy/Sandefjord. I tillegg hadde alle fra Moss forhåpninger og troen på at Tor-Egil og Ellen skulle ta medalje. Jørn og Kari åpnet smånervøst i første kampen mot Ulmo/Ulmo fra NTNUI/Pillarguri. Heldigvis klarte de å dra i land seieren i første sett med 17-15. I andre sett gikk ting mye enklere, da motstanderne stort sett gjorde alle feilene, seier i andre sett med 15-3. I neste kamp ventet Storvik/Berntsen fra Rykkinn. Første sett ble litt rotete og med for mye feil fra Jørn og Karis side. I andre sett skjerpet de seg kraftig og spilte mye bedre. Det ble et meget jevnt sett hvor mossespillerne avverget en rekke matchballer. Dessverre klarte de ikke å ta vare på de settballene de selv hadde, så kampen endte med tap 8-15, 16-17. Surt! Gro og broder Pål åpnet med å ta seg av Andreassen/Haagensen fra Trondheim. Etter en god start, stokket det seg litt etter hvert, men ikke verre enn at de kunne hale i land seieren med sifrene 15-4, 15-11. I neste runde ventet Wåland/Elson, Kristiansand. De hang til tider med i spillet, men kunne ikke forhindre at sørlandsparet gikk av med seieren 15-3, 15-7. Tor-Egil og Ellen som var 3. seedet i turneringen åpnet mot Hallager/Berg fra Grong. Disse klarte ikke å by det rutinerte mosseparet på noe særlig motstand, og Tor-Egil og Ellen kunne dra i land seieren med solide 15-5, 15-5. I neste runde møtte de paret som hadde sendt Gro og Pål ut av turneringen, det sterke paret Trond Wåland og Anita Elson fra Kristiansand. Her fikk Tor-Egil og Ellen tydelig merke at det var nivåforskjell. Spillerne fra Kristiansand var stort sett bedre i de fleste faser og i de fleste ting på banen og vant kampen med 15-5, 15-4. Dessverre ble det dermed ingen medaljer på Tor-Egil og Ellen. Medaljene: Gull: Wåland/Elson, Kristiansand Sølv: Rundle/Halvorsen, Bygdøy/Sandefjord Bronse: A. Andersen/Nesset, Grimstad Bergland/Skjønhaug, OBK Alt i alt inneholdt ikke NM de helt store reslutatmessige overraskelsene. Det er likevel verdt å trekke frem våre egne gutter Steinar og Tor-Egils innsats i double mot det toppseedede paret Thorsen/Moe. Et annet friskt pust var Per Vestlis innsats i herresingel. Han presset Andre Andersen ut i en lang og hard tresetts kamp som han til slutt tapte. Men god innsats av Per som ikke var veldig optimistisk på singelspill på forhånd. I øvrig er det absolutt verdt å merke seg at vår egen fremadstormende dommer Stian Sveberg ble kåret til NMs beste dommer. Bra gjort Stian! Alt i alt vil alle vi i Moss Badmintonklubb berømme Ålesund Badmintonklubb for et meget godt gjennomført NM. Som arrangør av fjorårets NM hadde vel noen av oss ”håpet” på at årets arrangør ikke skulle overgå oss noe særlig. Men med online-score tavle i hallen, spillematter og en ellers innbydende hall kan vi vel si at den kampen endte uavgjort. Det eneste Ålesund manglet som vi i Moss hadde i fjor var linjedommere i samtlige kamper. Banketten på lørdag ble en minnerik affære. Det hele startet med en kanonflott festfyrverkeri som overgår alt av familiepakker som far normalt sett kjøper inn til nyttårsaften. Oppmøtet på banketten var det heller ingenting å utsette på. Arrangørene hadde i tillegg til god mat stelt i stand med flere fine humoristiske innslag. Moss Badmintonklubb takker for seg, og vender gjerne tilbake ved en senere anledning.
Tags: 
Uncategorized

Reklame